De Schranshoeve

over ons

Bram Heylens

chef (°1989)

Bram leert de kneepjes-van-het-vak in hotelschool Spermalie in Brugge. Hij polijst zijn techniek bij sterrenchef Bart De Pooter van restaurant Pastorale** in Reet. In ’t Kreukeltje, het gastronomische restaurant van zijn ouders in Gooik, kookt Bram jarenlang aan de zijde van mentor en vader Herman. De liefde lokt Bram naar de Kempen. Naast partner (in het leven en in ‘crime’) brengt Bram sinds augustus 2020 nog meer verfijning en creativiteit op het bord.

De keuken van Bram draait op superieure seizoensingrediënten, bio-kruiden uit eigen tuin en het beste uit de Noordzee. Aan klassiekers geeft Bram graag een hedendaagse toets. Zijn kookstijl is een spiegel van hoe Bram in het leven staat: respect voor vakman, product en gast. Met een zwak voor lokale leveranciers en pure, producten van het seizoen.

Maxime Van Opstal

gastvrouw / sommelier (°1993)

Met een oma die graag en lekker kookt én feest viert, krijgt Maxime de liefde voor hospitality met de paplepel mee. Op mijn 12de trekt ze naar hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. Zeven jaar internaat en vorming later mag Maxime zich ‘chef’ en ‘sommelier’ noemen. Praktijkervaring doet ze op in brasserie Bristol (Knokke-Heist) en sterrenrestaurant Eyckerhof* (Bornem). In restaurant Pastorale in Reet leert Maxime Bram kennen. Ondertussen droomt ze van een eigen restaurant. De krijtlijnen tekent Maxime in 2010 al uit in een scriptie. In het concept staan duurzaamheid, België en streek(gebonden) producten centraal. Place to be: de Schranshoeve in Vorselaar. Zes jaar later is de droom werkelijkheid.

EVEN TUSSENUIT

Vanaf zondag 29oktober drukken we even op de pauzeknop om zelf te genieten na de drukte van de zomerdagen.

Wij zullen terug voor je klaarstaan op vrijdag 17november🍽